U bent hier: Home › Geledingen › A-orkest

A-orkest

Over het A-orkestA-orkest in de Lourdeskerk
Het A-orkest is het vlaggeschip van de vereniging en is een harmonieorkest dat bestaat uit ongeveer 65 leden en staat al vele jaren onder leiding van dirigent Hugo Masselink. Het orkest komt uit in de 3e divisie (voorheen afdeling Uitmuntendheid) van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen). Bij deelname aan het concours in het Muziekcentrum te Enschede werd op 7 december in 2008 een eerste prijs behaald met 83 punten. In het najaar van 2008 staat wederom deelname aan een concours op de agenda.
Van rock tot klassiek, van pop tot jazz, van dance tot smartlappen… al deze diverse, zeer uiteenlopende muziekgenres passeren de revue bij dit orkest. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan marsmuziek, die veelal gespeeld worden tijdens straatoptredens en serenades in samenwerking met de Slagwerkgroep. De diversiteit in muziek brengt het orkest tot een modern orkest dat regelmatig acte de présence geeft in Haaksbergen en omliggende dorpen.
Het orkest en de Slagwerkgroep verzorgen diverse optredens tijdens jaarlijks terugkerende evenementen als Koninginnedag, de Avondvierdaagse, Schuttersfeesten, Sinterklaasintocht, Carnaval, etc. Daarnaast geeft het orkest regelmatig thema concerten op diverse locaties, zoals Kerstconcerten in sfeervolle kerken, Popconcerten, Musicalconcerten, Uitwisselingsconcerten met partner gemeentes, Zomerconcerten op locaties als het Park ‘t Scholtenhagen en de Oostendorper Watermolen, etc. Veelal wordt er samengewerkt met solisten, koren en dansgroepen.

Repetitie
Het orkest repeteert maandagavond van 19.15 tot 21.30 uur in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat. U bent van harte welkom om een repetitie bij te wonen.
Vacatures
Het orkest heeft behoefte aan uitbreiding met name in de kopersectie, hieronder vallen instrumenten als bariton, bas, hoorn en trombone. Daarnaast kan de houtsectie aanvulling gebruiken op instrumenten als klarinet en hobo. Mocht u een van deze instrumenten bespelen (of iets anders) en u bent nog geen lid, neem dan contact op met onderstaande persoon, hij staat u graag te woord!
Voor algemene informatie over het Harmonieorkest kunt u terecht bij

Wilco Slotboom

. Hij is tevens uw contactpersoon als u het harmonieorkest wilt boeken.
Zoek in site:

Loginstatus: