U bent hier: Home › Nieuws › Actueel

Nieuws

Algemeen: 1e prijs voor A-orkest op concours in Zutphen
   (01-12-2017)

 

Mooie klanten, een goede balans, karakter en sfeer. Alles bij elkaar een goed en verdienstelijk optreden. Dat was het oordeel van de vakjury op de muziekstukken die de Haaksbergse Harmonie op het concours ten gehore bracht. De uitvoering was goed voor 81,83 punten en daarmee een welverdiende 1e prijs.

Een resultaat waar we erg trots op zijn. De muziekstukken zaten er goed in en we hebben gespeeld op ons allerbest. Het is mooi dat het harde werken van de afgelopen maanden beloond wordt met deze prijs. Daar zijn we erg tevreden mee. Het juryrapport laat ook zien op welke punten we ons als orkest nog kunnen verbeteren. Daar kunnen we mee aan de slag. Tijdens een concours worden orkesten op verschillende onderdelen beoordeeld door een vakkundige jury. Afhankelijk van het aantal behaalde punten valt er een 3e, 2e, of 1e prijs te behalen, Het A-orkest kwam uit in de derde divisie en met bij het behalen van de 1e prijs hoort automatisch handhaving in deze divisie.

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen: Concours A-orkest
   (19-11-2017)

Na maanden van voorbereiding is het aanstaande zondag zover en gaat de Haaksbergse Harmonie op concours in de Hanzehof in Zutphen. Een spannende dag voor de leden van het A-orkest. Lukt het om de felbegeerde 80 punten binnen te slepen en daarmee de 1e prijs te behalen?

Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Samen met dirigent Hugo Masselink hebben de muzikanten hard gewerkt om de muziekstukken onder de knie te krijgen en ze zondag zo goed mogelijk ten gehore te brengen. “Als je deelneemt aan een wedstrijd dan moet je repeteren. Dat hebben we de afgelopen maanden intensief gedaan. Het try-outconcert in oktober was een mooi moment om te kijken waar we op dat moment stonden en waar de puntjes nog op de i gezet moesten worden. Met een aantal extra repetities hebben we daar de afgelopen weken nog flink aan gewerkt.”, aldus de Haaksbergse Harmonie.

 Het orkest wordt door een vakkundige jury beoordeeld op onderdelen als samenspel, intonatie, techniek, klankvorming en balans, ritmiek, dynamiek en muzikale uitvoering. Afhankelijk van het aantal behaalde punten valt er een 3e, 2e, of 1e prijs te behalen eventueel met promotie naar een hogere divisie.

 De Haaksbergse Harmonie komt uit in de derde divisie en speelt werken van de bekende componist Johan de Meij. Het muziekstuk ‘The wind in the willows’ is een muzikale vertolking van het bekende gelijknamige kinderboek (Wind in de wilgen) over de eenvoudige mol, levensgenieter rat, en de eigenwijze pad. Dieren die duidelijk terug te horen zijn in het vierdelige stuk. Het tweede werk is ‘Elisabeth’ met een zestal melodieën uit de gelijknamige musical, geschreven over het veelbewogen leven van Keizerin Elisabeth van oostenrijk, beter bekend als ‘Sissi’.

 “Deze week nog even samen de schouders eronder, zodat we zondag met een mooi juryrapport terug kunnen keren naar Haaksbergen. De Harmonie treedt zondag om 16.25 uur als laatste op in de Hanzehof aan de Coehoornsingel 1, te Zutphen. De hele dag zijn daar verschillende orkesten te beluisteren. De entree bedraagt € 7,-.

(Terug naar boven)


Algemeen: Geslaagd muziekweekend voor onze jeugd
   (17-10-2017)

In het weekend van 13 t/m 15 oktober zijn ze op muziekkamp geweest, georganiseerd door de OBM (Overijsselse Bond van Muziekverenigingen). Voor de meeste muzikanten was het niet de eerste keer dat ze er naartoe gingen, dus het was een gezellig weerzien met jeugdleden van andere verenigingen. Een heel weekend samen muziek maken schept toch een band.

Dat het weekend in het teken van muziek maken staat, dat hebben ze geweten. Vrijdag en zaterdag werd er flink gerepeteerd om de muziekstukken onder de knie te krijgen. Zondagochtend was het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten, want 's middags kwamen familie en leden van de eigen muziekverenigingen langs om te luisteren naar een mooi concert. Naast het muziek maken was er ook tijd voor andere gezellige activiteiten, zoals spelletjes en 's avonds naar de disco.

Het weekend was zeer geslaagd, dus op naar volgend jaar.

 

(Terug naar boven)

Zoek in site:

Loginstatus:

Clubkalender:
« Januari 2018 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4


Sponsoren:Ogenblik a.u.b. ...